Dit is waarom je moet leren programmeren

Dit is waarom je moet leren programmeren

Programmeren, het klinkt misschien niet aantrekkelijk, maar niets is minder waar. Met programmeren kan je namelijk veel bereiken. Veel mensen weten eigenlijk niet precies wat programmeren inhoudt, terwijl het eigenlijk onmisbaar is in het dagelijkse leven. Eigenlijk elke website of app die je gebruikt is ontstaan door een bepaalde code. Hiervoor zijn natuurlijk mensen nodig die goed zijn in coderen.

 

In tegenstelling tot vele banen, is een bijbaan programmeren een waardevolle tijdsbesteding. Stel je voor: je studeert informatica, maar weet eigenlijk niet wat je naast je studie nog kan doen. Een bijbaan programmeren biedt dan veel extra uitdaging! In dit artikel ga ik in op de voordelen van een bijbaan programmeren.

 

Geen toekomst zonder codes

Zoals ik hierboven al aangaf, programmeren is onmisbaar in ons dagelijks leven. Wanneer je bijvoorbeeld een recept opzoekt op Google of je schoolrooster wil bekijken, maak je al gebruik van bepaalde codes. Elke website en elke app die je gebruikt is in elkaar gezet met behulp van codes. Je kan je dus voorstellen dat er veel werk te vinden is in het vakgebied van programmeren, omdat we tegenwoordig niet meer zonder onze technologie kunnen. Wanneer je jezelf dus specialiseert in het programmeren, heb je gegarandeerd een hele hoge baankans. 

 

Probleemoplossend denken

Programmeren is eigenlijk niets meer dan problemen oplossen. Zodra je het programmeren dus onder de knie hebt, zal je uiteindelijk ook efficiënt andere problemen in je dagelijks leven op kunnen lossen. Tijdens het programmeren ben je constant aan het werk om een bepaald doel te bereiken. Dit doel is hetgeen dat goed werkt en dit bereik je door steeds nieuwe problemen ‘’aan te vallen’’. Om hun doelen te bereiken, zullen bedrijven vaak een developer inhuren om te helpen met het coderen van hun websites. Ben je dus goed in probleemoplossend denken, of wil je deze vaardigheid beter onder de knie krijgen? Ga dan op zoek naar een bijbaan programmeren.

 

Uitdaging naast je studie

Je studie kan op een gegeven moment gaan vervelen, dit is helemaal niet gek. Doordat je elke dag met hetzelfde bezig bent, kan je behoefte krijgen aan meer uitdaging. Een bijbaan programmeren is dan een goede uitweg. Hierdoor breng je je studie in de praktijk, met het gevolg dat je meer uitdaging creëert voor jezelf. Op deze manier kan je zien hoe het er aan toe gaat in ‘’het echte leven’’, waardoor je als het ware weet waar je het voor doet. Als jij je studie zat bent, is een bijbaan programmeren dus een goed idee.

 

Kortom, er zijn vele voordelen aan een bijbaan programmeren. Zo is het programmeren uiterst belangrijk voor de toekomst, je ontwikkelt probleemoplossende vaardigheden en creëert meer uitdaging naast je studie. Ga dus gauw aan de slag met programmeren in de praktijk!

Reacties zijn gesloten.