Efficiënte codeersystemen

Efficiënte codeersystemen

Het productieproces van je onderneming moet natuurlijk zo efficiënt mogelijk zijn. Inefficiëntie zorgt voor een langdurig productieproces, waardoor de verkoopcijfers zullen dalen. Om jouw producten zo snel mogelijk klaar te maken voor verkoop, is het van belang dat je gebruikmaakt van een goed functionerend codeersysteem. Er zijn vele verschillende soorten codeersystemen. Zorg ervoor dat je er een kiest die goed bij jouw bedrijf past!

In dit artikel zal ik ingaan op enkele soorten codeersystemen.

 

Continuous inkjet systeem

Een continuous inkjet systeem is een veelgebruikt systeem voor het coderen van producten. Dit systeem wordt gebruikt om producten te coderen tijdens het productie- en verpakkingsproces. Een continuous inkjet printer maakt, zoals de naam al zegt, gebruik van inkt. Een hogedrukpomp duwt de inkt als het ware door de printkop. Hierdoor ontstaat een continue stroom van inktdruppels. Een voordeel van een continuous inkjet printer is dat deze ook kan coderen op niet vlakke ondergronden. Dit is natuurlijk ideaal. Ook kan het coderen vanaf een grote afstand gebeuren.

 

Thermal transfer systeem

Ook een thermal transfer printer is een goed systeem voor het productieproces. Dit systeem maakt gebruik van warmte. Door middel van de warmte vormt het inkt om in een bepaalde vorm. Het voordeel van een thermal transfer systeem is dat het systeem zo is ingericht dat het voordelig grote hoeveelheden kan printen. Dit is dus zeer handig wanneer je zo snel mogelijk wil produceren. Ook is dit systeem enorm duurzaam. Deze keuze is dus ook nog eens milieuvriendelijk! Doe er je voordeel mee.

 

Laser systeem

Het voornaamste voordeel van coderen met een laser systeem is dat het geprinte meteen na afdruk niet meer uit te vegen is en er geen krassen op de afdruk kunnen ontstaan. Na één keer printen is het dus ook meteen perfect. Een laser systeem is erg betrouwbaar, duurzaam en je zal het nauwelijks hoeven onderhouden. Dit is uiteraard een erg efficiënte keuze voor je onderneming. Je hebt het binnen je onderneming natuurlijk al druk met van alles en nog wat. Daarom is het fijn om een codeersysteem te kiezen die zo efficiënt mogelijk is! Een laser systeem is zeker efficiënt en zal het kostenplaatje van je onderneming zeker verbeteren.

 

Kortom, er zijn veel verschillende codeersystemen die je kan aanschaffen voor het productieproces van je onderneming. Een continuous inkjet systeem is een handig systeem dat zelfs kan coderen op ondergronden die niet vlak zijn. Daarnaast is een thermal transfer systeem een duurzaam systeem dat is ingericht om voordelig grote hoeveelheden te printen. Ten slotte is het laser systeem zeer efficiënt, omdat de afdruk meteen na printen niet meer uit te vegen is. Ga dus gauw op zoek naar het ideale codeersysteem voor je onderneming!

Reacties zijn gesloten.