Waarom je gebruik moet maken van de Cloud

Waarom je gebruik moet maken van de Cloud

Waarom je gebruik moet maken van de Cloud

Misschien ken je de Rocky films wel. Sylvester Stallone is de ster in deze films. Zo heb je ook de spin-off Creed. In de eerste Creed film heb je de jonge Creed die oefeningen van Rocky overneemt en dan zegt dat hij de gegevens op papier ook ‘in de Cloud’ kan zetten. Waarop Rocky licht vertwijfeld naar Creed omkijkt en daarna ook even naar boven staart. Hij snapte het natuurlijk niet.

Maar misschien heb jij er al wèl eens van gehoord: jij kijkt vast niet naar de hemel wanneer iemand het over gegevens opslaan heeft in een ‘wolk’.

Zo zijn er inmiddels diverse cloud diensten, waaronder OneDrive.

Waarom zou jij dit nu eigenlijk moeten gebruiken?

Lees dit artikel gauw verder.

De voordelen

Je maakt een bestand aan in bijvoorbeeld Word. Je slaat het op en laat dit bestand op je computer. Dit neemt steeds meer ruimte in beslag en vertraagt ook nog eens je computer. Gelukkig zijn er online clouddiensten waarmee je je bestanden op een plek ‘in de wolken’ kan opslaan zonder dat het je computer vult en vertraagt.

OneDrive is al genoemd, Dropbox, iCloud en Google Drive zijn ook bekende voorbeelden.

Wat al zo fijn is, is dat je overal en altijd kan inloggen op je eigen account die je er gemakkelijk in kan aanmaken.

Dus thuis is dat al easy peasy wanneer je een computer en internet/wifi hebt.

Computer aan en inloggen via de website van OneDrive. Vervolgens sla je er die documenten op die je wilt bewaren. Zo zie je maar: er is vrijwel niets wat op je computer zelf bewaard moet worden en binnen enkele tellen ben je zó bij al je bewaarde documenten!

Wil je buitenshuis ook bij je account met opgeslagen bestanden kunnen? Dat kan! Kan je bij een computer met internetaansluiting, dan kan je gerust inloggen op je account. Dit kan overigens ook net zo goed via je smartphone.

Naast Word-documenten kan je ook foto’s en ander materiaal wat je normaal op je laptop bewaart op je online account bewaren. Om het overzichtelijk te houden, kan je mapjes aanmaken, net zoals je dat op je computer doet.

Ook heel fijn: je kan je bestanden delen met anderen! Je kan iemand toegang geven tot die bestanden of een link sturen per e-mail doorsturen. Dat doe je simpelweg door met je rechtermuisknop op het bestand te staan en die dan aan te klikken. Daarna kan je een e-mailadres van de betreffende persoon intypen die het document mag inzien en stuur je het door.

En je account? Tot en met 5 GB is die geheel gratis te gebruiken!

Reacties zijn gesloten.